Modifiye Atmosfer Paketlemede (MAP) Ölçümün Önemi
Ürettiğimiz gıda maddelerinin raf ömrünü uzatmak için MAP uyguluyoruz ve bunun için çok ciddi yatırım yapıyoruz: uygun paketleme makinesi, gaz geçirgenliği düşük paket malzemesi, gaz üretim ekipmanları vs. Peki, paketi kapattıktan sonra içinde hava kalmadığından emin olabilir miyiz?
Ne kadar modern ve gelişmiş MAP ekipmanı kullanırsak kullanalım pakette hava kalması her zaman olasıdır. Bunun çeşitli nedenleri olabilir, örneğin:
- Gaz kaynağında (azot jeneratörü, gaz karışım sistemi, azot gazı tüpü, gaz karışımı tüpü vs) bir sorun olabilir.
- Paketleme makinesinde sorun olabilir
- Personel hatası olabilir
Doğaldır ki pakete hava girerse gıda maddesi çabuk bozulur, yaptığımız bunca yatırım ve harcadığımız emeğin hiç bir anlamı kalmaz.

Bunu önlemenin çok basit bir yolu var: Paketin içindeki gazın bileşimini ölçmek. Peki bunu nasıl yapacağız? Çok kolay:
Özellikle bu iş için üretilmiş ölçüm cihazları var. İkisinin resmini burada veriyorum.
Kullanımları çok kolay: Cihazın sivri uçlu probunu pakete daldırıp ölçme düğmesine basıyorsunuz, birkaç saniyede sonucu gösteriyor.
Tabii ki ölçümü belli sayıda (bir parti) paketten sadece birine uyguluyoruz. Parti büyüklüğünü deneyimle buluyoruz; ne kadar büyük olursa o kadar iyi.
Bu cihazlar pek ucuz sayılmaz ama maliyeti MAP için yaptığımız toplam yatırıma kıyasla çok küçük.
Biz bu cihazdan satmıyoruz, lütfen sormayın:-)
02.06.2017